Новицький: Цільова надбавка при продажу газу для металургів скасована тільки на вересень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новицький: Цільова надбавка при продажу газу для металургів скасована тільки на вересень

Енергетика
151
Уряд України не ухвалював рішення щодо продовження скасування цільової надбавки при продажі природного газу в розмірі 12% від його ціни для металургів - ця пільга введена тільки на вересень, повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький.
Він уточнив, що на практиці скасування цільової надбавки поки не здійснено, тому що процес складання переліку підприємств, які одержать цю пільгу, виявився утруднений.
Як пояснив міністр, планується, що в урядове рішення будуть внесені уточнення, щоб чіткіше виписати критерії відбору металургійних підприємств для одержання пільги.
У цілому, характеризуючи ситуацію у вітчизняній металургії, В.Новицький відзначив, що вона залишається складною через різке погіршення кон'юнктури зовнішнього ринку.
За його словами, сьогодні пропозиція на світовому ринку перевищує попит, у тому числі через різке збільшення Китаєм експорту після завершення олімпіади - з 3 млн тонн до 7 млн тонн на місяць. При цьому В.Новицький відзначив, що ситуація ускладнюється тим, що собівартість китайського металу вже зрівнялася, а найчастіше і нижча від собівартості української продукції.
Як вважає міністр промполітики, необхідно вжити заходи для мінімізації втрат в умовах такого погіршення зовнішньої кон'юнктури.
Він додав, що поки складно сказати, як довго протриває ця проблемна ситуація.
Говорячи про початі урядом заходи, він повідомив про надання пільг при ввезенні металургами енергоефективного обладнання.
У той же час В.Новицький відзначив, що рішення, що обговорювалося, про надання металургам родовищ вугілля та руди без тендерів не може бути реалізовано, тому що вимагає законодавчого врегулювання.
Міністр також повідомив, що направив лист із пропозицією продовжити дії нинішній, знижених, місяць тому тарифів на перевезення вантажів для гірничо-металургійної галузі по залізниці. За його прогнозом, нинішні тарифи будуть збережені й у жовтні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас