Сенат конгресу США проголосував на користь антикризового плану на 700 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат конгресу США проголосував на користь антикризового плану на 700 млрд дол.

Казна та Політика
1055
Сенат конгресу США проголосував на користь доповненого проекту закону про підтримку фінансового сектора на суму 700 млрд дол., передає американський телеканал CNN. 74 сенатори висловилися на підтримку законопроекту, 25 - проти. Перед фінальним голосуванням сенатори схвалили доповнення до базового плану по викупу "поганих" іпотечних активів, які дозволили обійти партійні розбіжності з приводу виділення таких величезних бюджетних коштів на порятунок фінансових компаній.
У модифікований антикризовий проект, який тепер відправляється на голосування в палату представників, увійшли пункти про тимчасове збільшення ліміту на страхове покриття банківських депозитів федеральними властями до 250 тис. дол. В даний час Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) гарантує депозити до 100 тис. дол. На думку авторів поправки, збільшення ліміту депозитного страхування дозволить повернути довіру до банківської системи у малого і середнього бізнесу і, кінець кінцем, позитивно вплине на ліквідність в системі.
Другим ключовим доповненням до первинного плану по викупу проблемних активів стало продовження на два роки податкових послаблень, які дозволять заощадити компаніям і приватним особам десятки мільярдів доларів протягом найближчих років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас