Скільки платять в бюджет компанії, зареєстровані в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки платять в бюджет компанії, зареєстровані в Києві

Казна та Політика
665
Сьогодні Державна податкова адміністрація оприлюднить інформацію про сплату податків найбільшими компаніями країни. Заступник голови відомства Олег Матвєєв проведе спеціальний брифінг із цього приводу.
Напередодні в наше розпорядження потрапили ексклюзивні дані про те, скільки платять у бюджет компанії, зареєстровані в Києві. Виявилося, що торік великі київські платники податків заплатили більше 23 мільярдів гривень, що становить десяту частину всіх податкових надходжень країни.
Сьогодні "Дело" публікує рейтинг 50 найбільших підприємств-платників податків міста Києва.
У верхній частині списку донорів бюджету найбільше підприємств паливно-енергетичного сектора. На першому місці "Нафтогаз України", що перерахував торік у скарбницю більше 3 мільярдів гривень. За словами прес-секретаря "Натфогазу" Валентина Землянського, на цей рік в "Нафтогазу" значно більші зобов'язання перед скарбницею. Уже за результатами 9 місяців компанія перерахувала близько 14 мільярдів гривень податків. "У нас існує тільки одна проблема - розрахунки з підприємствами теплокомуненерго. Рівень розрахунків там коливається в межах 50-60%", - скаржиться Землянський.
Друге місце в рейтингу справних платників податків зайняв мобільний оператор - компанія "Київстар". В 2007 році оператор заплатив державі податків на суму 1,6 мільярда гривень. Замикає трійку лідерів з найбільшим обсягом сплачених податків найбільша нафтопереробна компанія "Укрнафта". Торік податкова адміністрація одержала від неї 1,3 мільярди гривень.
Компанія "Український мобільний зв'язок" (МТС) також потрапила в першу десятку платників податків, зареєстрованих у столиці. При цьому фахівці мобільного оператора пояснюють, що за результатами 2007 року загальна сума податків, сплачених компанією, склала майже 1,9 мільярда гривень.
"Відповідно до податкового законодавства, сплата податків може здійснюватися на різних рівнях - як у центрі, так й у регіонах, у яких компанія здійснює діяльність. Відповідно, зазначена сума розподіляється між Києвом та іншими регіонами, у яких працює наша компанія, а податки, сплачені в київський бюджет, є тільки частиною наших податкових відрахувань у держбюджет", - пояснює Антоніна Корольова, заступник фінансового директора компанії.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас