Кінах: У проекті бюджету закладена ціна на газ 230-250 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: У проекті бюджету закладена ціна на газ 230-250 доларів

Енергетика
120
Ми вийшли на середні показники, що в проекті бюджету на 2009 рік закладена сума десь 230-250 доларів за тисячу метрів кубічних газу на кордоні або вже на внутрішньому ринку України
Про це під час прес-конференції в медіа-холлі ІМК ("Інтермедіа консалтинг") повідомив народний депутат від Партії регіонів, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
За його словами, президент, уряд і парламент, формуючи державну політику розвитку, не враховують тих реалій і змін у світі, які відбуваються навколо.
"У цій ситуації, коли перед Україною багато ризиків, повинен бути задіяний різноманітний прогноз. Під кожен варіант повинні бути задіяні відповідні заходи, починаючи з енергетичної безпеки, конкурентноздатності галузей", - сказав Кінах.
Він також повідомив, що, за попередніми розрахунками, у проекті бюджету на 2009 рік закладена сума близько 230-250 доларів за тисячу метрів кубічних газу на кордоні, а може, уже на внутрішньому ринку України.
"У нас залишається великий ризик шокового збільшення ціни на природний газ. При ціні на природний газ 250-270 доларів на кордоні така галузь, як хімічна, відразу перестає бути рентабельною. У цьому випадку відразу виникне необхідність підвищення тарифів й у комунальній сфері на десятки відсотків", - вважає парламентарій.
Кінах підкреслив, що Україна перетворюється в робочий матеріал для реалізації зовнішніх сценаріїв, включаючи сценарій погіршення відносин з Росією. На його думку, всі питання повинні вирішуватися на основі рівноправного співробітництва, незалежно від того, це співробітництво зі сходом чи із заходом.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас