Washington Mutual притиснув індекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Washington Mutual притиснув індекс

Фондовий ринок
192
За підсумками торговельної сесії понеділка індекс ПФТС показав падіння на 1,37%, досягши рівня 379,37 індексного пункту.
"Торговельна сесія відкрилася зниженням з усіх представлених позиційх, - розповідає старший аналітик "ТЕКТ Ессет Менеджмент" Тамара Манукьян. - До середини дня ситуація небагато покращилася, але однаково на ринку домінувало падіння". На думку Манукьян, причиною такого настрою учасників торгів стали негативні новини, пов'язані з повідомленням про крах третього найбільшого за активами банку США Washington Mutual, які вийшли ще в п'ятницю, і відсутність остаточної угоди відносно плану екстрених заходів з підтримки економіки США.
Протягом всієї торговельної сесії спостерігалася досить низька активність торгів (було проведено 106 угод на суму 25,63 млн. грн.) за відсутністю впливу на підсумок торгів наявного корпоративного тла новин.
"Не обійшлося і без інцидентів - через сильне падіння котирувань акцій компанії "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (-12,5%) у першій половині дня були на годину припинені торги з даних паперів", - відзначає експерт.
Найбільший вплив на значення індексу ПФТС мала поведінка котирувань компаній "Укртелеком" та "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", тоді як акції "Західенерго" були єдиними паперами, що показали зростання в індексному кошику. Найбільший обсяг торгів спостерігався з паперів енергетичного та банківського секторів.
"Якщо говорити про прогнози поведінки українського фондового ринку на поточному тижні, варто відзначити, що у випадку його кореляції з торговельними майданчиками США навряд чи варто очікувати будь-якого позитиву", - говорить Тамара Манукьян. Негатив від новин з приводу краху третього найбільшого за активами банку США Washington Mutual і відсутність остаточної угоди щодо плану екстрених заходів з підтримки економіки США будуть основою для подальшого падіння індексу ПФТС. Крім того, за статистичним даними, очікується негативна динаміка. Зокрема, сьогодні буде оприлюднена інформація про індекс цін на житло за червень-липень і про індекс ділової активності, а в четвер - серпневі дані щодо фабричних замовлень.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас