Американські конгресмени не змогли порозумітися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські конгресмени не змогли порозумітися

Фондовий ринок
239
Першийий робочий день торговельного тижня розпочався зі стрімкого зміцнення американського долара практично проти всіх його основних європейських конкурентів.
Так, відкриття пари EUR/USD відбулося з гепом у районі позначки 1.4550. GBP/USD аналогічно, з гепом з позначки 1.8350 вбік спадного руху, а також пара USD/CHF відкрилася на рівні позначки 1.0930. Настільки сильне зміцнення американської валюти було викликано тим, що за останні 48 годин лідери Конгресу США досягли попередньої згоди щодо плану порятунку фінансового ринку вартістю 700 млрд. доларів.
Однак зміцнення долара США також швидко закінчилося, як і почалося. Представники конгресу США, після досить тривалих обговорень все-таки не змогли порозумітися з приводу реалізації плану про вихід з фінансової кризи. Вже в середині європейської сесії валютна пара EUR/USD відбилася від рівня підтримки 1.4300 і змінила свій напрямок вбік висхідного руху. Разом з цим вихід даних про проблеми в банківському секторі Європи, різке зниження цін на нафту негативно відобразився й на євро, що змусило валютну пару EUR/USD торгуватися в ціновому діапазоні 1.4300 - 1.4524.
У вівторок для учасників ринку інтерес складуть у першу чергу подальші рішення конгресменів США щодо плану порятунку фінансової системи.
Так само варто звернути увагу на вихід таких даних як: звіти з ринку житла, настрій споживачів США, а також індекс Чикаго PMI.
Глумаков Антон
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас