Провідні українські туроператори будуть сертифікувати своїх колег — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні українські туроператори будуть сертифікувати своїх колег

262
Сім провідних туроператорів України, що входять в Асоціацію лідерів турбізнесу України (АЛТУ) уводять свою систему сертифікування турагентств Знак якості. Про це вчора повідомив президент об'єднання Тарас Демура під час презентації I Міжнародної туристичної виставки-форуму Ukrainian Travel Forum 2008.
Подібна сертифікація не виключає державного ліцензування, а буде лише додатковим ступенем захисту туристів. Для того щоб гарантувати якість сертифікованих нею послуг, АЛТУ створить спеціальний фонд у розмірі 1 млн євро.
За словами Демури, сертифікацію зможе пройти будь-яке турагентство України, а сама процедура буде займати не більше одного дня. Вона буде складатися із двох частин: вивчення відповідності офісу і документації вимогам ринку та онлайн-тестування для менеджерів з метою перевірки рівня їхніх знань по обраних напрямках.
За попередніми даними, вартість сертифікації складе близько $500, а сам документ буде дійсний протягом року.
"В Україні працює близько чотирьох тисяч агентств, причому багато з них непрофесійні. Сертифікація допоможе оцінити, чи гідний той чи інший офіс того, щоб асоціація фінансово гарантувала його порядність", - розповів Демура.
1 жовтня проект документа про сертифікацію опублікують на сайті АЛТУ для обговорення, після чого його затвердять.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас