Голова ЦБ Франції: Французькі банки досить сильні та успішно протистоять кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦБ Франції: Французькі банки досить сильні та успішно протистоять кризі

254
Французькі банки є сильними та успішно протистоять фінансовій кризі, заявив член ради керуючих Європейського центрального банку і голова французького ЦБ Крістіан Нуайє, повідомляє агентство Bloomberg.
К.Нуайє додав також, що уряд Франції готовий підтримати фінансову систему країни якщо буде потреба.
Французькі банки "в основі своїй дуже сильні, мають гарну капіталізацію та успішно протистоять фінансовій кризі", заявив він. "Вони не перевантажені "поганими" активами, як американські банки", - відзначив К.Нуайє.
"Держава може вжити заходів якщо буде потреба, у неї є можливості для порятунку фінансової системи, як й у будь-якої країни світу, - заявив голова французького ЦБ. - Немає причин для того, щоб турбуватися і панікувати".
Глобальна кредитна криза, що стала причиною краху низки великих фінансових компаній США, включаючи інвестбанк Lehman Brothers, і змусила американський уряд розробити "план порятунку" економіки обсягом $700 млрд, почала завдавати удари і по європейському банківському секторі.
У понеділок стало відомо про націоналізацію урядом Великобританії банку Bradford & Bingley, підтримку владою Бельгії, Нідерландів і Люксембургу фінансової компанії Fortis, а також про надання банку Hypo Real Estate Group кредитної лінії групою німецьких банків. Крім того, уряд Ісландії придбав 75% акцій найбільшого банку країни Glitnir Bank, заплативши за цю частку 600 млн євро.
У вівторок з'явилося повідомлення про те, що і франко-бельгійська фінансова компанія Dexia SA також одержить допомогу від влади Франції і Бельгії, розмір якої складе 6,4 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас