ЄС планує встановити контроль над іноземними філіями європейських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС планує встановити контроль над іноземними філіями європейських банків

256
Відповідно до законопроекту, представленого в Європейську комісію, регулятори в окремих країнах Євросоюзу одержать додаткові повноваження з контролю над іноземними філіями банків.
План, задуманий за кілька місяців до погіршення нинішньої фінансової кризи, покликаний полегшити регуляторам раннє виявлення проблемних банків, збільшуючи їхній контроль над фінансовим здоров'ям кредитних установ.
Регулятори із країни, де знаходиться банк, відповідно до законопроекту, зможуть установлювати однакові вимоги до резервного капіталу для кредитних установ, зареєстрованих на території цієї країни. У цей час іноземні філії є головною областю, у якій вони ведуть операції.
Викупи державою на цьому тижні трьох європейських кредитних установ - Fortis, Bradford & Bingley Plc та Hypo Real Estate Holding AG - надають плану насущність.
"Є сенс створити єдиний набір правил, що стосуються капіталу, і говорити на цю тему з одним регулятором, - заявив колишній голова міжнародного відділу в британському Управлінні фінансових послуг Девід Грін. - Проблема в тому, щоб досягти рівноваги між прийняттям рішень, інтересами національних регуляторів та учасниками процесу".
План, підготовлений фінансовим комісаром ЄС Чарлі Маккріві (Charlie McCreevy), буде опублікований 1 жовтня.
"Ми багато років намагаємося створити європейський контрольний орган для установ, що здійснюють операції за кордоном, - заявив Маккріві. - Особливо важко дійти згоди між різними країнами ЄС, які хочуть зберегти контрольні повноваження на територіях своїх держав".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас