Ющенко: Україна очікує посилення уваги американських інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Україна очікує посилення уваги американських інвесторів

320
Президент України Віктор Ющенко очікує припливу американських інвестицій в українську економіку, сказав він на зустрічі із представниками українсько-американської ділової ради в понеділок у рамках свого візиту в США.
Як повідомляє прес-служба глави держави, В.Ющенко вважає, що для американського бізнесу можуть бути цікаві проекти, насамперед, у сфері високих технологій. Мова може йти, зокрема, про створення в Україні "Силіконової долини", беручи до уваги значний потенціал українських фахівців у сфері комп'ютерного програмування.
Президент також назвав яскравим прикладом українсько-американського співробітництва в науковій сфері програму "Морський старт", у рамках якої здійснюються запуски космічних супутників із плавучої платформи в Тихому океані з використанням українських ракет.
Він також запропонував вкладати інвестиції в сільське господарство і висловив упевненість, що зі створенням у країні повноцінного ринку сільськогосподарських земель у цій сфері почнеться інвестиційний бум.
Крім того, В.Ющенко вважає перспективною сферою співробітництва енергетику. Він нагадав, що Україна разом з Польщею, Азербайджаном, Грузією та Литвою заснували "Енергетичну ініціативу", метою якої є створення спільного енерготранзитного простору між Балтійським, Чорним і Каспійським морями. Насамперед, мова йде про прискорення реалізації проекту Євразійського нафтотранспортного коридору, що буде базуватися на принципах прозорості, забезпечить єдині для всіх правила доступу до енергетичних ресурсів, рівні права країн-добувачів, транзитерів і споживачів.
В.Ющенко також запропонував американському бізнесу звернути увагу на проекти, пов'язані з підготовкою до проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. За попередніми оцінками, загальний обсяг проектів, які необхідно реалізувати до Євро-2012, складе близько $25 млрд.
"Із задоволенням запрошую американські компанії взяти участь в інвестиційних проектах Євро-2012", - сказав він.
Президент запевнив представників американських ділових кіл, що українська влада проводить послідовну політику забезпечення стабільної та ефективної роботи іноземних інвесторів на нашому ринку. В.Ющенко, зокрема, повідомив, що найближчим часом відбудеться чергове, дев'яте, засідання Консультативної ради з питань іноземних інвестицій при президенті України. Темою засідання стануть проблеми, які стоять перед іноземними інвесторами в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас