"Газпром" і Korea Gas домовилися про постачання до Південної Кореї 10 млрд куб. м газу в рік протягом 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" і Korea Gas домовилися про постачання до Південної Кореї 10 млрд куб. м газу в рік протягом 30 років

Енергетика
142
Представники Сеула і Москви підписали сьогодні угоду про початок роботи по здійсненню проекту постачання 10 млд куб. м російського газу на рік по трубопроводу через Північну Корею.
Відповідний меморандум скріпили підписами керівники державних корпорацій "Газпром" і Korea Gas, повідомляє Reuters.
Згідно з документом, Південна Корея отримає право доступу до російського природного газу впродовж 30 років після 2015 р. Вартість проекту складе 90 млрд дол.
Раніше корейські ЗМІ повідомляли, що Kogas обговорює можливість постачань російського газу і веде переговори з "Газпромом" про постачання з проекту "Сахалін-2" півтора мільйонів тонн зрідженого природного газу щорічно. Сторони також розглядають можливість спільного будівництва заводу по зріджуванню газу і газохімічного комплексу.
Газпром працює з японськими Mitsui (12,5%) і Mitsubishi (10%) на проекті "Сахалін-2", де володіє контрольним пакетом.
Підписання газової угоди співпало з початком дводенного державного візиту до Росії президента Республіки Корея Лі Мін Бака, який, прибувши до Москви, провів переговори з Дмитром Медвєдєвим.
На зустрічі обговорювалася проблема північнокорейського атому. "Ми з паном президентом виразили стурбованість у зв'язку із заходами КНДР по припиненню виводу з ладу її ядерних об'єктів", - сказав Лі на прес-конференції після переговорів з російським керівником.
Медведєв, у свою чергу, заявив про необхідність прогресу на шестисторонніх переговорах по північнокорейському атому, в яких, крім КНДР і Південної Кореї, беруть участь Китай, Росія, США і Японія.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас