Російські девелопери знижують ціни у регіонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські девелопери знижують ціни у регіонах

Нерухомість
358
Падіння попиту на нерухомість змушує російських девелоперів знижувати ціни на житло у великих російських містах, за винятком Москви, повідомляє газета Ведомости.
Виходячи з даних Росстата, при тому, що індекс споживчих цін у першому півріччі виріс на 8,7%, житло в Росії практично не подорожчало. Ціни на нього стали вищими на 7,7% на первинному ринку і на 11,9% на вторинному ринках. Учасники ринку визнають, що ціни не ростуть, але скоріше падають.
У Ростові, за словами гендиректора департаменту нерухомості концерну Вант Євгенія Маликова, продажі у вересні в порівнянні із серпнем упали на 40%. "Такий поганий вересень був тільки після дефолту 1998 року", - додає він.
У Новосибірську ціни стоять із початку року, стверджує директор RID Analytics Олена Єрмолаєва.
Попит на новобудови в Петербурзі, як підрахували аналітики Петербурзької нерухомості, упав у порівнянні з весною на 20%.
Дотепер регіональний ринок житла розвивався з невеликим відставанням за московським сценарієм, але в результаті кризи в регіонах квартири стали продавати зі знижками, у той час як столичні будівельники з дисконтами не поспішають, констатує керівник IRN.ru Олег Репченко.
Як повідомлялося раніше, відтік капіталу з Росії у зв'язку із глобальною фінансовою кризою склав від 10 до 15 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас