Ціни на житло у Великобританії у вересні показали рекордні темпи падіння з 2001 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло у Великобританії у вересні показали рекордні темпи падіння з 2001 року

Нерухомість
501
Ціни на житло у Великобританії у вересні, за даними Hometrack Ltd., показали рекордні темпи падіння як мінімум з 2001 року на тлі міжнародної фінансової кризи, повідомляє агентство Bloomberg.
Середня вартість житлової нерухомості в Англії та Уельсі опустилася у вересні на 6,2% у порівнянні з тим же періодом попереднього року - до 165,3 тис. фунтів ($304 тис.), повідомила в понеділок дослідницька компанія Hometrack. Зниження цін за рік стало рекордним з 2001 року, коли компанія почала відслідковувати цей індекс. Із серпня ціни знизилися на 1%.
Кредитні ринки "схлопнулись" на тлі кризи - банки почали накопичувати кошти, підвищили вартість кредитування і посилили умови видачі кредитів. Іпотечний ринок у Британії практично вмер, стверджують експерти. Загальний спад на ринку житлової нерухомості країни є найгіршим, принаймні, за останні 18 років.
Одним з результатів кризи стало оголошення британської влади про націоналізацію Bradford & Bingley Plc, найбільшого банку в сфері іпотечного кредитування домовласників. Роздрібний підрозділ банку купує іспанський Santander. Відповідно до інформації міністерства фінансів Великобританії, Banco Santander заплатить порядку 612 млн фунтів стерлінгів ($1,1 млрд) за покупку підрозділів банку, що здійснюють роздрібні операції, включаючи залучення коштів клієнтів на депозити.
"Ослаблення попиту продовжує штовхати ціни на житло вниз", - заявив Ричард Доннелл, директор дослідницького відділу Hometrack. Обсяг угод з житловою нерухомістю цього року може впасти до мінімуму з початку 1960-х. Найпопулярніший британський вебсайт про нерухомість Rightmove Plc оголосив про те, що ринок житла "упав на коліна".
Покупці розраховують на знижку в розмірі 9% від оголошеної ціни будинку, повідомляє Королівське товариство дипломованих оцінювачів (RICS).
За даними Банку Англії, кількість схвалених іпотечних угод упала в серпні до мінімуму за 9 років - 32 тис., сумарний обсяг іпотечних кредитів показав рекордно низьке значення із квітня 1993 року - 143 млн фунтів. При цьому вартість кредитування у фунтах виросла 25 вересня до максимуму із грудня минулого року.
У липні у Великобританії почалася рецесія, стверджують Єврокомісія і Конфедерація британської промисловості. Голова Банку Англії Мервін Кінг повідомив у серпні, що протягом наступних кварталів економічне зростання у країні буде близьким до нуля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас