Росія виділить Україні 17 млн дол. на об'єкт Укриття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія виділить Україні 17 млн дол. на об'єкт Укриття

Енергетика
272
Росія має намір сприяти Україні та Вірменії в сфері підвищення безпеки АЕС і готова виділити на це $27 млн, заявив генеральний директор держкорпорації Росатом Сергій Кириєнко на генконференції МАГАТЕ у Відні.
За його словами, зокрема, Росія надасть $17 млн Україні для прискорення початку виводу з експлуатації Чорнобильської АЕС. Ці гроші планується перерахувати в Рахунок ядерної безпеки та Чорнобильський фонд Укриття.
Крім того, для підвищення безпеки Вірменської АЕС у рамках програми технічного співробітництва МАГАТЕ вже цього року Вірменії буде надано $10 млн.
У Росії прийнято принципове рішення про виділення, починаючи з наступного року, значного добровільного внеску у фонд фізичної ядерної безпеки МАГАТЕ, підкреслив він.
Нагадаємо, що в проекті бюджету на 2009 рік, на фінансування програми Укриття Україна планує виділити 450 млн грн.. В 2008 р на цей об'єкт було витрачено 337 млн грн.
У вересні 2007 року в Секретаріаті Президента була підписана угода про створення нового об'єкта Укриття між ЧАЕС і французьким концерном Novarka та американським концерном Holtek.
Тоді Україна погодилася взяти на себе розбирання нестабільних елементів існуючого об'єкта Укриття. Новий об'єкт буде зібраний на майданчику ЧАЕС і "насунуто" на існуючий об'єкт по рейках.
ЄБРР також повідомляє, що серед донорів ЧФ Укриття найбільший внесок зробив Європейський Союз - 204,8 млн євро. США внесли 138,8 млн євро, Україна - 45 млн євро.
Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив Україні безоплатно більше €300 млн на реалізацію чорнобильських програм.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас