Андрієвський: Бухгалтерія київського метро не повинна бути таємницею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Андрієвський: Бухгалтерія київського метро не повинна бути таємницею

Казна та Політика
122
До визначення чітких і прозорих правил формування тарифів на проїзд у громадському транспорті про можливе підвищення цін не може навіть іти мови.
Про це заявив один з лідерів Блоку Віталія Кличка, депутат Київради Дмитро Андрієвський.
За словами політика, сьогодні бухгалтерія як столичного метрополітену, так й інших комунальних транспортних підприємств є таємницею за сімома печатками. Хоча, за логікою, кожен киянин повинен мати інформацію про прибутки, витрати комунальних підприємств і принципи формування тарифів на проїзд.
"Мною поданий депутатський запит з метою виявити всі підводні камені формування тарифів, - відмітив Дмитро Андрієвський. - Ми хочемо ознайомитися з фінансовою документацією: які статті витрат утворять нинішні тарифи, куди витрачаються кошти від комерційної діяльності метрополітену і наземного транспорту. Лише після ознайомлення з такими документами депутати Київради зможуть професійно обговорювати питання щодо підвищення або не підвищення ціни проїзду в тому ж метро".
На переконання Дмитра Андрієвського, у вкрай важливому питанні соціального захисту населення влада Києва зайняла позицію стороннього спостерігача. "Простіше взяти "зі стелі" нову цифру проїзду в метро та ухвалити її рішенням Київради. Відповідальна влада повинна діяти інакше. Поки не вивчене питання, поки не використані всі механізми захисту населення, піднімати ціни на проїзд - злочин", - підсумував депутат.
Дмитро Андрієвський є депутатом Київради від Блоку Віталія Кличка та лідером Української селянської демократичної партії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас