Нафтогаз України" доручила ДК "Газ України" не продовжувати дію договорів на постачання газу з підприємствами ТКЕ-боржниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз України" доручила ДК "Газ України" не продовжувати дію договорів на постачання газу з підприємствами ТКЕ-боржниками

Енергетика
182
НАК "Нафтогаз України" доручила ДК "Газ України" не продовжувати дію договорів на постачання природного газу з підприємствами теплової комунальної енергетики (ТКЕ), які мають заборгованість за спожите паливо. Про це повідомили в прес-центрі НАК "Нафтогаз України".
У повідомленні відзначається, що у випадку непогашення заборгованості ДК “Газ України” не буде мати юридичних підстав для виділення лімітів природного газу підприємствам-боржникам. Керівники облгазів попереджені про персональну відповідальність у випадку здійснення бездоговірного споживання природного газу. З огляду на стан і динаміку розрахунків підприємств ТКЕ, станом на 25 вересня ц.р. лише підприємства Одеської, Миколаївської областей і Києва можуть одержати відповідні ліміти газу для своєчасного початку опалювального сезону.
НАК "Нафтогаз України" вкотре звертає увагу керівників підприємств комунальної теплоенергетики і місцевих органів влади на те, що значна заборгованість підприємств ТКЕ фактично зриває підготовку до нового опалювального сезону та істотно ускладнює закупівлю компанією природного газу для закачування в підземні сховища, щоб гарантувати стабільне газопостачання всіх споживачів протягом зими 2008-2009 р.
Загальна заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий газ становить 3,46 млрд. грн., з них 1,8 млрд. грн. - заборгованість за опалювальний сезон 2007-2008 р. Найбільше заборгували за природний газ ТКЕ Харківської (328,6 млн. грн.), Донецької (290,8 млн. грн.), Дніпропетровської (259,2 млн. грн.) і Луганської (151,8 млн. грн.) областей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас