Уго Чавес звернеться до ОПЕК з пропозицією створити банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес звернеться до ОПЕК з пропозицією створити банк

Енергетика
199
Президент Венесуели Уго Чавес планує звернутися до країн ОПЕК із пропозицією створити нафтовий банк для міжнародного фінансування на тлі колапсу кредитно-фінансових установ, повідомило агентство Bloomberg.
Уперше У.Чавес висунув таку пропозицію в 1999 році, але він вважає, що в нинішній ситуації така ідея є більш актуальною Венесуельський президент пропонує назвати банк Banco Petrolero Internacional (Міжнародний банк виробників нафти).
Це вже третя пропозиція У.Чавеса про створення фінансової структури за тиждень. Він підписав угоду із президентом РФ Дмитром Медведєвим про створення російсько-венесуельського банку і закликав державну нафтову компанію Венесуели Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) заснувати свій власний банк. Венесуела стала ініціатором створення усе ще не запущеного банку країн Південної Америки Banco del Sur і спільного ірано-венесуельського банку.
За словами президента Венесуели, на тлі банкрутства Lehman Brothers Holdings Inc. і проблеми інших інвестиційних банків США венесуельській фінансовій системі є що запропонувати світові. "Я пам'ятаю, як у минулому Lehman Brothers стверджував, що венесуельська економіка зовсім не працює, що Чавес не знає, як змусити її працювати. Тепер Lehman Brothers та Merrill Lynch перестали бути лідерами, - заявив У.Чавес. - Саме зараз ми можемо досягти максимального прогресу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас