НПЗ перенаситив повітря Одеси сіркою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НПЗ перенаситив повітря Одеси сіркою

Енергетика
159
Екологи Одеси та області вже не зможуть назвати головну причину неприємного запаху, що поширився ввечері 9 вересня в Південній Пальмірі. 26 вересня була завершена перевірка нафтопереробного заводу "ЛУКОЙл", який раніше влада називала головним джерелом смороду.
"До кінця наступного тижня буде підрахований обсяг збитку, але зараз, за підсумками перевірки, ми можемо говорити, що виявлено перевищення діоксиду сірки в 50-160 разів. З "ЛУКОЙЛа" буде стягнений збиток, завданий навколишньому природному середовищу в Одесі. У середу ми починаємо перевірку інших підприємств, які займаються зберіганням і перевалкою нафтопродуктів.
Але за результатами перевірки я не можу сказати, хто був джерелом запаху, - сказав "Сьогодні" Олег Вахрушев, заступник начальника управління захисту навколишнього середовища Одеської області. - Якби це явище тривало по сьогоднішній день, то з тим або іншим ступенем імовірності можна було б сказати, у чому причина і хто винен. А робити гіпотетичні висновки я не маю права. Я можу констатувати факт - є перевищення діоксиду сірки. Що ж стосується запаху - щось сказати складно.
Доти, поки зі Шкодової гори що-небудь донесеться по повітрю до Черьомушок, Фонтана, воно може змішатися з вихлопними газами, запахами хлібокомбінату, так що на що надалі стане схожий цей запах - ніхто сказати не може", - резюмував експерт. Таким чином, одеситів залишили в невіданні, звідки в повітрі узявся аміак.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас