Тимошенко: Кредитори Нафтогазу України задоволені станом НАК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Кредитори Нафтогазу України задоволені станом НАК

Енергетика
194
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що кредитори НАК "Нафтогаз України" задоволені станом, у якому на сьогоднішній день перебуває компанія.
Такий висновок прем'єр-міністр зробила після зустрічі з інвесторами, які є кредиторами "Нафтогазу України".
Як передає кореспондент УНІАН, 5 вересня на прес-конференції вона сказала: "Наскільки я зрозуміла, вони абсолютно задоволені, як кредитори НАК "Нафтогазу", звітом українського уряду (про стан компанії)".
Прем'єр підкреслила, що сьогодні під час наради інвесторам була доведена інформація про те, що НАК "Нафтогаз України" виведена зі стану збиткової діяльності, компанія за останній рік не порушила жодного фінансового зобов'язання, закачала в підземні сховища 16,5 млрд. куб. м природного газу і повністю повернула собі внутрішній ринок газу.
"Нафтогаз" виведений з ризику банкрутства і з ризику втрати газотранспортної системи", - підкреслила Тимошенко, відзначивши, що на сьогоднішній день на внутрішньому ринку газу "ми самі собі господарі".
При цьому прем'єр додала, що яка саме компанія буде поставляти газ в Україну в 2009 році, буде відомо по закінченні переговорів з Росією. "Хто буде поставляти (газ в Україну), це буде визначати переговорний процес (з Росією)", - сказала Тимошенко.
Як повідомляв УНІАН, 24 вересня на прес-конференції в Кабінеті міністрів Тимошенко заявила, що предметом газових переговорів між Україною і Росією залишається тема відмови від послуг посередників при постачаннях природного газу в Україну. "Одного посередника – "УкрГазЕнерго" - ми вже усунули, і тепер питання за "РосУкрЕнерго". Я думаю, що ми також це зробимо на 2009 рік", - підкреслила прем'єр-міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас