Індекси Європи виросли в четвер слідом за акціями банків, страховиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи виросли в четвер слідом за акціями банків, страховиків

Фондовий ринок
80
Європейські фондові індекси зросли за підсумками торгів у четвер вперше за чотири дні слідом за котируваннями акцій банків і страхових компаній, повідомляє агентство Bloomberg.
Підтримку ринку зробили очікування збільшення числа угод із злиття та поглинання, а також схвалення американським Конгресом програми уряду США обсягом $700 млрд з подолання фінансової кризи.
Вартість акцій UBS, найбільше значно з європейських фінансових компаній потерпілого від кредитної кризи, піднялася на 5,1% на чутках про можливий інтерес до банку з боку британського HSBC Holdings Plc.
"Папери дорожчають на тлі чуток, однак я не думаю, що UBS настільки загнаний в кут, щоб прийняти пропозицію про покупку", - відзначає аналітик Bank Sal. Oppenheim у Цюріху Хав’є Лодейро.
Ціна акцій RSA Insurance Group, одного з найбільших страховиків Великобританії, що працюють у сфері страхування не-життя, злетіла на 11% на очікуваннях її покупки німецькою Allianz SE або італійською Assicurazioni Generali.
"Навколо RSA постійно циркулюють чутки про її можливу покупку, - говорить аналітик Numis Securities Ltd. у Лондоні Річард Гредидж. - Цей сектор ринку здається більш надійним, ніж інші".
Папери Swiss Re подорожчали на 4,8%. Одна з найбільших перестрахувальних компаній у світі оцінює свої втрати від операцій на ринку свопів на дефолт з кредиту з кінця другого кварталу в 277 млн швейцарських франків ($256 млн).
Акції Daimler зросли в ціні на 2,7% на тлі триваючий третій день поспіль зниження вартості нафти.
Ціна акцій Repsol YPF підскочила на 4,6%. Відповідно до повідомлення місцевих ЗМІ, європейські нафтові "великовагові потяги" Total SA і Royal Dutch Shell Plc вивчають можливість придбання іспанської нафтогазової компанії.
Total і Shell виявили зацікавленість в 20% акцій Repsol, виставлених на продаж іспанською будівельною фірмою Sacyr Vallehermoso, пише мадридська газета Expansion. Частка в іспанській нафтовій компанії може дати "нові можливості" й Total, і Shell.
Вартість акцій Fortis звалилася в ході торгів на 9,3% на побоюваннях, що бельгійська фінансова компанія має потребу в додатковому фінансуванні.
Також позитивний вплив на ринок зробила заяву експерта JPMorgan Chase & Co., відповідно до якої зростання котирувань акцій європейських компаній перевершить американські.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 виріс за підсумками торгів у четвер на 87,28 пункту (2,8%) - до 3207,11 пункту.
Британський FTSE піднявся на 101,45 пункту (1,99%) - до 5197,02 пункту.
Французький індекс CAC 40 збільшився на 112,27 пункту (2,73%) - до 4226,81 пункту.
Німецький DAX підвищився на 120,16 пункту (1,99%) - до 6173,03 пункту.
П'ятнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів 25 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас