Азіатські індекси знижуються 4-й день на новинах про WaMu і затримку "плану порятунку" у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси знижуються 4-й день на новинах про WaMu і затримку "плану порятунку" у США

Фондовий ринок
84
Котирування акцій азіатських компаній у п'ятницю знижуються 4-й день поспіль у зв'язку із крахом WaMu і переговорами з "плану порятунку" економіки США, що зайшли у глухий кут, повідомляє агентство Bloomberg.
Американська влада взяли під управління Washington Mutual (WaMu), третій найбільший за активами банк США; JPMorgan в той же день домовився купити більшу частину його бізнесу за $1,9 млрд.
Переговори з $700-мільярдного плану екстрених заходів з підтримки фінансової системи в Конгресі США в четвер зайшли у глухий кут через заперечення республіканців.
"Передбачається, що реалізація плану порятунку вимагатиме більше часу, ніж очікувалося, і це дуже погано, - говорить старший фінансовий управляючий Mizuho Asset Management Co. Цуесі Симидзу. - Чим довше йдуть переговори, тим більше жертв кризи ми побачимо".
Зведений індекс MSCI Asia Pacific з початку торгів знизився на 1,1%, японський Nikkei 225 - на 1,4%. Фондовий індекс Нової Зеландії впав на 0,9% після опублікування статистики, що показала економічний спад у другому кварталі.
Акції азіатських судноплавних компаній дешевшають, тому що темпи падіння вартості фрахту стали рекордними за 23 роки: індекс Baltic Dry, що відслідковує ціни на морські перевезення насипних вантажів в усьому світі, впав у четвер на 7,3%, загальне падіння за 3 дні склало 16%. На цьому тлі котирування паперів японської Mitsui O.S.K. знизилися на 3,8%, найбільша гонконгська компанія з перевезення насипних вантажів Pacific Basin Shipping Co. втратила 4,7% вартості.
Вартість паперів південнокорейського банку Woori впала на 4,5%, акції проблемного австралійського банку Babcock & Brown Ltd. подешевшали на 3,4%.
Лідер фармацевтичної галузі Японії Takeda Pharmaceutical Co. збільшив свою вартість на 2,8% після заяви в четвер про викуп 9 млн власних акцій за 50 млрд ієн ($472 млн).
На тлі загального зниження попиту на споживчі товари котирування паперів Samsung Electronics знизилися на 2,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас