Геращенко не побачив кризи в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Геращенко не побачив кризи в Росії

Фондовий ринок
168
Колишній глава Центробанку Росії Віктор Геращенко заявив, що в Росії "кризи як такої немає". Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на слова Геращенка в прямому ефірі радіостанції "Эхо Москви". "Були кризові явища на фондовому ринку", - додав Геращенко.
Він також виразив впевненість в тому, що вкладникам банків нічого не загрожує, з огляду на створену систему страхування внесків. "У кожному разі, навіть якщо банк погорить, система страхування гроші покриє", - підкреслив Геращенко. Росіянам, чиї кошти вкладені в недержавні пайові фонди (ПІФи), він запропонував "пересидіти" негативну ситуацію на ринку й не вживати ніяких дій.
Геращенко відзначив, що сумнівається в тому, що ситуація на фінансовому ринку Росії може погіршитися наступного року. На його думку, у країні навряд чи відбудеться "щось обвальне", враховуючи розмір російського бюджету та резерви Центробанку.
Нагадаємо, 16-17 вересня російські фондові індекси РТС і ММВБ обрушилися, відкотившись за результатами торгів до своїх трирічних мінімумів. На кілька днів торги на біржах були зупинені за приписанням Федеральної служби з фінансових ринків, почавшись знову тільки 19 вересня. Пізніше до боротьби з кризою на фондовому ринку підключився уряд країни, який виділив на підтримку фінансового сектора в цілому вище трьох трильйонів рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас