З початку року Київміськбуд скоротив обсяги будівництва житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року Київміськбуд скоротив обсяги будівництва житла

Нерухомість
268
Протягом січня-серпня 2008 року АТ Холдингова компанія Київміськбуд скоротила обсяги будівництва житла на 2,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, повідомив голова правління і президент компанії Петро Шилюк.
Він відзначив, що обсяг введення житла в експлуатацію за вісім місяців поточного року збільшився на 2,5%. Разом з тим, обсяги будівництва та введення житла в 2007 році збільшилися на 12,7% і 23,8% відповідно.
За його інформацією загальний обсяг виконаних підрядних робіт за цей період склав 4,394 млрд грн, тоді як за підсумками року очікується 6,591 млрд грн проти 6,331 млрд грн за 2007 рік.
Крім того, Київміськбуд зупинив будівництво об'єктів соціального та культурного призначення, зокрема, трьох дитячих садків у Києві.
Основними причинами кризи в будівництві є труднощі із кредитуванням і подорожчанням будматеріалів, відзначив Шилюк. Так, за оцінкою компанії, вартість будматеріалів за вісім місяців поточного року збільшилася на 38%, вартість металу - майже в три рази.
У той же час, за словами першого віце-президента холдингу Василя Можара, компанія готова працювати в умовах кризи.
"Менеджмент компанії працює над тим, щоб поставлені завдання, цілі, і шляхи їх виконання були реалізовані цього року. Ми готові до того, щоб подолати цей процес (кризу)", - підкреслив він.
Як повідомлялося, за підсумками червня середня вартість житла бізнес-класу знизилася на 0,2%, а середня вартість житла преміум-класу зменшилася на 0,1%.
Деякі експерти прогнозують, що через півроку в Києві може відбутися різкий обвал цін на житло.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас