"ТНК-ВР" відкриє в столиці України півсотні заправок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ТНК-ВР" відкриє в столиці України півсотні заправок

Енергетика
581
У рамках програми, що буде реалізована в найближчі п'ять років, "ТНК-ВР" планує відкрити в столиці 20 заправних комплексів під брендом ВР і 30-35 комплексів під брендом "ТНК". Для реалізації цих задумів компанія вже придбала в Київському регіоні 36 заправок і дві нафтобази.
Перша ластівка під брендом ВР, що відкрилася в червні, разом з вартістю землі обійшлася компанії в п'ять мільйонів доларів. Скільки конкретно було витрачено на покупку земельної ділянки, в "ТНК-ВР" не зізнаються. "Вартість землі в Києві - це секрет Полішинеля (який усім і так відомий. - "Дело"), - сказав Олег Подольський, в.о. генерального директора ТОВ "Кершер" (оператор, керуючий роздрібною мережею "ТНК-ВР" в Україні). - Але конкретну суму я не назву, оскільки це питання зачіпає інтереси продавця". Земельні ділянки під автозаправні комплекси (АЗК) компанія доглядає як на первинному, так і на вторинному ринках. Перевага віддається майданчикам, розташованим на перетинах інтенсивних транспортних потоків.
Говорячи про АЗК під брендом ВР, Олег Подольський відзначив унікальність комплексу відносно охорони навколишнього середовища та енергозбереження. Станція ВР у Києві оснащена відповідно до найсучасніших світових стандартів. На автозаправному комплексі представлене краще вітчизняне та закордонне паливо класу Євро-4. Його якість компанія контролює з особливою строгістю. Але гроші на заправках ВР можна витратити не тільки на підгодівлю свого автомобіля. Каву і свіжу випічку пропонує кафе міжнародної мережі Wild Bean Cafe, а в магазині при АЗК BP Connect представлено більше 1500 найменувань товарів. Що немаловажно, у кафе безкоштовний Wi-Fi доступ в Інтернет, так що всі охочі можуть повисіти на "Однокласниках" або перевірити електронну пошту.
ВР і раніше вживала спроби відкрити мережу заправок в Україні. В 1999 році компанія відкрила два комплекси в Києві, але вже через рік була змушена згорнути програму. Умови роботи в той час не дозволяли ефективно контролювати якість палива. Сьогодні "ТНК-ВР" повністю контролює процес постачання палива від виробника до бензобака автомобіля. Для цього в спільного підприємства є все необхідне, включаючи сучасні мобільні лабораторії.
В "ТНК-ВР" не виключають, що в середньостроковій перспективі в український роздріб можуть прийти нові іноземні компанії. "Цей сегмент становить досить великий інтерес не тільки для портфельних інвесторів, але й для гравців - тих, хто володіє нафтопереробними заводами або автозаправними мережами і планує розширюватися", - говорить Олег Подольський. Однак поки скласти конкуренцію преміальному бренду ВР в Україні практично нема кому, і в компанії вже розглядають можливість виводу міжнародної торговельної марки на ринки Донецька і Дніпропетровська.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас