Продан: Мінпаливенерго винесе питання про ліквідацію "Чорноморнафтогазу" на розгляд уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан: Мінпаливенерго винесе питання про ліквідацію "Чорноморнафтогазу" на розгляд уряду

Енергетика
225
Міністерство палива та енергетики винесе питання про ліквідацію ДАО "Чорноморнафтогаз" (АРК) шляхом його приєднання до компанії "Укргазвидобування" на розгляд уряду, повідомив голова Мінпаливенерго Юрій Продан.
"Я буду виносити це питання на розгляд уряду", - сказав міністр на прес-конференції в Києві в четвер.
Як повідомлялося, Продан виступив з ініціативою приєднання "Чорноморнафтогазу" до "Укргазвидобування" на засіданні колегії міністерства 16 вересня. Необхідність такого злиття він пояснив тим, що ДАО не здатно самостійно залучати інвестиції, необхідні для освоєння морських нафтогазових родовищ.
Пізніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявив про не підтримку цієї ініціативи.
"На цей рахунок у мене залізна позиція: я ніколи не піду на те, щоб поховати "Чорноморнафтогаз" і приєднати його до "Укргазвидобування. Крім того, це суперечить нашим договорам із власниками євробондів НАК "Нафтогаз України" і може привести до дефолту компанії ", - сказав голова держхолдингу.
"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
"Чорноморнафтогаз" здійснює роботи з освоєння українських шельфів Чорного та Азовського морів. Веде видобуток, забезпечує транспортування, зберігання, і реалізацію природного газу. 100% акцій ДАО перебуває в управлінні "Нафтогазу України".
"Укргазвидобування", дочірня компанія НАК, є найбільшим газодобувним підприємством в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас