Азіатські індекси падають у четвер на побоюваннях, що США не встигнуть затвердити план порятунку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси падають у четвер на побоюваннях, що США не встигнуть затвердити план порятунку

Фондовий ринок
97
Котирування азіатських компаній у четвер падають у зв'язку з побоюваннями, що план США з викупу проблемних банківських активів не буде затверджений вчасно, і рятувати світову економіку буде вже пізно, повідомляє агентство Bloomberg.
"Схвалення американського плану порятунку йде повільно, і ринки залишаться в підвішеному стані – в переддень пекла - поки ситуація не проясниться, - заявила Дафна Рот із сінгапурської філії ABN Amro Private Bank. - Грошові ринки знову застигли, і всі навколо шукають надійні активи для інвестицій".
Зведений індекс MSCI Asia Pacific з початку торгів знизився на 0,9%, дешевшають акції компаній всіх 10 галузевих підіндексів.
Падіння котирувань автомобільних компаній прискорилося після заяви глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке про те, що кредитна криза негативно позначається на обсягах споживчих витрат. Nissan Motor Co. втратила 4,7%, найбільший японський виробник автомобілів Toyota Motor Corp. - 2,7%. Honda Motor Corp. - 3,8%.
Темпи зростання експорту в Японії знизилися в серпні, особливо сильне вповільнення позначилося на продажах автомобілів і побутової електротехніки.
"Статистика міжнародної торгівлі показує, що світова економіка прискореними кроками йде до рецесії", - думає Есіхіса Окамото з Mizuho Asset Management Co.
Вартість паперів найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. впала на 3,5% у зв'язку зі зниженням цін на нафту та мідь у середу. Акції провідної нафтовидобувної компанії Японії Inpex Holdings Inc. подешевшали на 2,9%.
Швидкість падіння фондових індексів азіатських фінансових компаній знизилася після заклику президента США Джорджа Буша до демократів і республіканців у найкоротший термін виробити єдину позицію й затвердити план порятунку американської фінансової системи. Голова комітету з фінансових послуг Палати представників Конгресу США Барні Френк оголосив про прогрес у ході обговорення плану порятунку й можливе подання спільного законопроекту Палати представників і Сенату в четвер.
Вартість паперів японського банку Mizuho Financial Group Inc. з початку торгів впала на 2,4%, а потім виросла на 2,6%. Котирування акцій австралійської Australia & New Zealand Banking Group Ltd. піднялися на 0,8% після падіння на 1,6%. Ціна паперів Babcock & Brown Ltd. злетіла на 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас