Ощадбанк РФ офіційно спростував чутки про купівлю "Трійки Діалог" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк РФ офіційно спростував чутки про купівлю "Трійки Діалог"

352
Ощадбанк Росії офіційно спростував циркулюючі на ринку чутки про покупку інвестиційної компанії "Трійка Діалог".
"Інформація про угоду з придбання Ощадбанком Росії інвестиційної компанії "Трійка Діалог", що нібито мала місце, не відповідає дійсності", - говориться в заяві банку.
"Єдиним джерелом інформації про подібного роду угоди є офіційна інформація Ощадбанку, що розкривається у встановленому порядку", - відзначено в заяві.
Чутки про те, що Ощадбанк купить "Трійку" і таким чином, з одного боку, допоможе системоформуючому учасникові російського фондового ринку в складних умовах фінансової кризи, а з іншого боку - різко підсилить власний інвестбізнес, з'явилися минулого тижня. Після того, як стратегічного інвестора в особі Михайла Прохорова залучив головний російський конкурент "Трійки" - "Ренесанс Капітал", чутки підсилилися.
Деякі учасники ринку говорили, що, можливо, мова йде не про продаж "Трійки Діалог", а про залучення позикового фінансування. Один зі співрозмовників агентства "Інтерфакс-АФІ" уточнив, що за його даними, "Трійка Діалог" залучила короткостроковий кредит Ощадбанку на суму до $300 млн під високу процентну ставку.
Голова "Трійки" Рубен Варданян не підтверджував ці чутки.
"Я вважаю, що зараз немає необхідності продавати "Трійку", - сказав він "Інтерфаксу" у понеділок. Інформацію про залучення якихось спеціальних позик Ощадбанку він також спростував. "Були звичайні транзакції із трьома держбанками з рефінансування операцій РЕПО", - сказав він, відзначивши, що компанія повністю виконує свої зобов'язання по цих угодах.
У цей час 100% "Трійки" володіє партнерство, що складається зі співробітників компанії, при цьому бенефіціаром контрольного пакета є Р.Варданян. За останні кілька років чутки про продаж "Трійки", найбільшого інвестбанку з російським капіталом, з'являлися неодноразово. Так, наприкінці 2006 року серед претендентів на "Трійку" називалися, зокрема, JP Morgan, Goldman Sachs та Credit Suisse. Однак тоді Р.Варданян заявив, що прийняв рішення компанію не продавати. Вартість "Трійки" на той момент він оцінював в $2,5-3 млрд. Згодом, у міру зростання інтересу до інвестиційно-банківського бізнесу найбільших російських держбанків, почали з'являтися чутки про покупку "Трійки" одним з них.
Світова фінансова криза вдарила в першу чергу по інвестиційних банках, при цьому Росія не стала винятком. За екстреною допомогою до керуючої компанії "Лідер" був змушений звернутися ІБ "КИТ Фінанс", а "Ренесанс груп" продала 50% "Ренесанс Капіталу" групі "Онексім" Михайла Прохорова за $500 млн, хоча ще кілька місяців тому цей бізнес оцінювався в кілька разів більше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас