Дніпрообленерго повернулося до реєстратора з групи Приват — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпрообленерго повернулося до реєстратора з групи Приват

Енергетика
204
Акціонери енергопостачальної компанії Дніпрообленерго на зборах акціонерів 24 вересня вирішили відновити договір на ведення реєстру цінних паперів з фінансовою компанією Укрнафтогаз (входить до групи Приват).
Крім того, акціонери компанії затвердили на посаді генерального директора Андрія Мартинюка.
Нагадаємо, що 13 березня дирекція Дніпрообленерго за узгодженням з наглядацькою радою вирішила розірвати договір на ведення реєстру з Укрнафтогазом та укласти договір з Промінвестбанком (ПІБ), що входить до групи найбільших, в особі його одеської філії.
Крім того, зараз навколо Дніпрообленерго триває корпоративний конфлікт.
30 квітня Національна акціонерна компанія Енергетична компанія України заявила про збори Дніпрообленерго, що відбулися та на яких була змінена наглядацька рада компанії.
Дирекція енергокомпанії вважає незаконними ці збори, які були проведені в безпосередній близькості від центрального офісу Дніпрообленерго.
5 травня новообраним наглядацькою радою на посаду генерального директора Дніпрообленерго був призначений Мартинюк замість Едуарда Соколовського.
Незважаючи на те, що Мартинюк був обраний главою компанії ще в травні, він зміг взятися до обов'язків тільки 25 липня, коли, керуючись рішенням суду, відсторонив від виконання обов'язків Соколовського.
Сам Соколовський вважає ці дії рейдерським захопленням і вже звернувся до Генеральної прокуратури.
75% акцій відкритого акціонерного товариства Дніпрообленерго належать державі й перебувають в управлінні Національної акціонерної компанії Енергетична компанія України, 15,9% - компанії Larva Investments Limited (Кіпр).
Інші акції розподілені між фізичними (0,7%) та юридичними особами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас