Золото похитнулось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото похитнулось

Банківські метали
1182
Багатомільярдні уливання з боку багатьох найбільших центробанків світу наприкінці минулого тижня вдарили по ціні на золото, що дотепер слугувало надійними засобами для диверсифікованості ризиків.
Незабаром після проведення валютної інтервенції на торгах у Нью-Йорку ціна унції благородного металу знизилася на 7,6% (що стало рекордним спадом з 1980 р.), а вчора ще на 1% - до $890. У попередні дні до цього ф'ючерсні контракти на золото росли з максимальною за всю історію торгів швидкістю.
Така волатильність цін на золото стала безпрецедентною, однак на тлі посилення фінансової кризи у світі, даний фінансовий інструмент, швидше за все, буде лише дорожчати.
Вкладення в золото дотепер вважалися найнадійнішим способом диверсифікованості ризиків у кризові періоди, тому що ціна на нього як правило не зазнавала різких коливань. Інвестиційні фонди, що спеціалізуються на вкладеннях у дорогоцінні метали, рекомендують клієнтам при формуванні портфеля під будь-які активи для диверсифікованості ризиків вкладати золотом близько 10-20%, причому в кризові часи таку страховку рекомендують збільшувати.
"Золото ще подорожчає, унція буде коштувати $2,4 тис., - заявив керуючий директор Gold and Silver Investments Ltd. Марко О'берн. - В американської економіки зараз безліч проблем, і Федеральна резервна система (ФРС) США не може сама врятувати всю систему. Якщо економіка США впаде, то в Китаї, Японії, Індії, Росії будуть нервувати із приводу доларових активів і почнуть їх продавати. У короткостроковій перспективі золото ще може подешевшати, волатильність зараз дуже висока і відбутися може всяке, але в середньостроковій і довгостроковій перспективі воно має тенденцію до подорожчання".
Начальник управління інвестиційно-банківських послуг "Укрсоцбанку" Ерік Найман відзначає, що несподівані коливання цін на золото навряд чи можуть позначитися на вітчизняному фінансовому ринку, тому що в Україні банківські метали виконують лише функцію скарбу, коли деякі дуже багаті клієнти розміщають у безготівковому вигляді частину своїх коштів у банках для диверсифікованості ризиків. У той же час, за його словами, золото на світових біржах подешевшало лише тимчасово: "Із припливом грошей на ринок підскочив попит на держоблігації США, і інвестори бігли в паніці і невизначеності".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас