Огризко: Україна має намір погасити борг за газ одним платежем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огризко: Україна має намір погасити борг за газ одним платежем

Енергетика
549
Україна має намір погасити борг перед РФ за газ одним платежем.
Про це проінформував міністр закордонних справ України Володимир Огризко міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова під час переговорів у Нью-Йорку, повідомляє прес-служба МЗС України.
Варто нагадати, що раніше українська влада не раз погрожувала переглянути орендну плату для перебування Чорноморського флоту в Севастополі, виходячи з російських вимог щодо світових цін на газ.
Що стосується інших питань, то голови зовнішньополітичних відомств України і Росії також обговорили ситуацію на Кавказі. В.Огризко у зв'язку з цим зазначив, що врегулювання конфлікту можливе лише за умов збереження територіальної цілісності Грузії і непорушності її кордонів. „Україна не визнає самопроголошених Південну Осетію та Абхазію, позаяк це суперечило б принципам міжнародного права," - наголосив В.Огризко
Також голова МЗС України акцентував увагу Лаврова на необхідності дотримання російською стороною законодавства України щодо перебування Чорноморського флоту РФ на українській території. Про реакцію російського міністра на дану заяву Огризко поки не повідомляється.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас