Анатолій Чубайс: РАО ЄЕС ліквідовано, справа за Роснанотехом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Анатолій Чубайс: РАО ЄЕС ліквідовано, справа за Роснанотехом

Енергетика
330
У зв'язку зі своїм призначенням на посаду голови “Російської корпорації нанотехнологій” (Роснанотех) Анатолій Чубайс поширив заяву, у якій, зокрема, говориться:
“Сприймаю своє призначення як новий масштабний і цікавий виклик, що прямо пов'язаний з історичним завданням переведення Росії на інноваційний шлях розвитку. Мені близька і зрозуміла місія і головна мета Корпорації - завоювання Росією лідируючих позицій на світовому ринку нанотехнологічної продукції. Це означає, що вже до 2015 року обсяг продажів російської наноіндустрії повинен зрівняються з нинішнім оборотом енергокомпаній колишнього РАО “ЄЕС”. А це під трильйон рублів на рік.”
Анатолій Чубайс не забув подякувати своєму попередникові на цій посаді, а в недавньому минулому і своєму заступникові по РАО ЄЕС Леоніду Меламеду відзначивши, що компанія під його керівництвом “успішно пройшла важкий старт-ап, у ній створений унікальний за своїм потенціалом колектив, що здатний досягти поставлених цілей”.
Нагадаємо, що вчора президент Росії Дмитро Медведєв підписав укази №1400 і №1401 про звільнення Леоніда Меламеда з посади генерального директора держкорпорації і призначення головою Роснанотеха Анатолія Чубайса.
Роснанотех утворений відповідно до федерального закону, прийнятого у липні 2007 року. У тому ж році Роснанотеху було виділено 130 млрд. рублів з федерального бюджету. У червні 2008 року держкорпорація розмістила їх як тимчасово вільні на депозити Россільгоспбанку, банку Санкт-Петербург, Уралсибу, Номос-банку, Промсвязьбанка, Альфа- банку, ВТБ і Банку Москви.
Чубайс керував РАО ЄЕС 8 років. У підсумку ця організація перестала існувати, а наслідки проведених ним у сфері енергетики реформ порівнюють із наслідками фінансової катастрофи, що дасть ще про себе знати.
За дивним збігом обставин, №№ указів про кадрові зміни в держкорпорації збігаються із сумно відомим указом Єльцина про розпуск Верховної Ради в 1993 році, що збігається, до речі, і за датами прийняття.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас