Котирування азіатських фінкомпаній ростуть у середу на заяві Goldman — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Котирування азіатських фінкомпаній ростуть у середу на заяві Goldman

Фондовий ринок
119
Котирування азіатських фінансових компаній у середу після зниження на початку торгів ростуть на заяві Goldman Sachs Group Inc. про залучення інвестицій у розмірі $7,5 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.
Goldman Sachs одержить інвестиції обсягом $5 млрд від мільярдера Уоррена Баффета, пише The Wall Street Journal. Угода складається з двох частин. Berkshire, що належить мільярдерові, купує за $5 млрд привілейовані акції Goldman, за якими виплачуються 10-процентні дивіденди. Ці папери не можуть бути конвертовані у звичайні акції. Також Berkshire одержить варіанти на право покупки звичайних акцій банку на $5 млрд по $115 за штуку, що на 8% нижче ціни закриття вівторка. Це відповідає приблизно 10% капіталу Goldman.
Крок У.Баффета є важливим знаком довіри до американської фінансової системи, забезпечує підтримку Goldman, відзначають експерти.
Goldman, крім того, сам має намір залучити на ринку ще $2,5 млрд за рахунок продажу звичайних акцій.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific з початку торгів понизився на 0,5%, але потім практично повернувся до колишнього рівня. Найбільше подешевшали папери видобувних компаній після зниження цін на нафту й мідь. Котирування всіх фінансових компаній регіону виросли.
Папери найбільшого інвестбанку Австралії Macquarie Group Ltd. подорожчали на 5,8%, акції Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. - на 4,9% на його заяві про плани з придбання 20% Morgan Stanley. Котирування провідного інвестбанку Японії Nomura Holdings Inc. піднялися на 4,8%, японської Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - на 2,2%.
Фондові індекси Honda Motor Co. і Sony Corp. впали на 3,7% - інвестори побоюються зниження попиту на автомобілі й споживчу електроніку у зв'язку з уповільненням економічного зростання у світі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас