Фондові індекси США впали у вівторок, зниження за 2 дні було максимальним за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси США впали у вівторок, зниження за 2 дні було максимальним за 6 років

Фондовий ринок
144
Фондові індекси США знизилися за підсумками торгів у вівторок на побоюваннях, що американський Конгрес не зможе швидко схвалити план міністерства фінансів з виходу з кризи, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння ринку за останні два дні стало максимальним за шість років; інвестори побоюються, що Конгрес не зможе в найкоротший термін затвердити програму з виділення $700 млрд для фінансового сектора, яку глава Федеральної резервної системи Бен Бернанке вважає "критично важливою" для запобігання рецесії.
Деякі представники банківського комітету Сенату у вівторок виcловили скептицизм щодо запропонованого урядом плану. Так, сенатор-демократ від Огайо Шеррод Браун заявив, що його виборці повсюдно негативно оцінюють план. Сенатор-республіканець від Кентуккі Джим Баннінг вважає, що здійснення плану Мінфіну "поширить проблеми Уолл-стріту на платників податків".
"Кредитна криза стає набагато більш твердою, ніж можна було чекати ще два тижні тому, - відзначає старший інвестиційний директор Chemung Canal Trust Co. Том Вірт. - Мені здається, що політики у Вашингтоні не розуміють цього".
Бернанке та міністр фінансів США Генрі Полсон попередили Конгрес, що відмова від прийняття запропонованого плану з подолання кризи у фінансовій сфері дещо відобразиться як на ринках, так і на американській економіці в цілому.
За словами Бернанке, Конгресу необхідно вжити термінових заходів, щоб уникнути "серйозних наслідків" для американської економіки. Полсон, у свою чергу, заявив: "Ми повинні зараз вжити подальших рішучих заходів, щоб повністю розібратися з основною причиною нинішньої кризи".
Вартість акцій General Motors, найбільшого автовиробника США, впала на 7,4% - до $10,72, Dillard's, мережі універсальних магазинів - на 9%, до $11,53.
Папери Regions Financial, найбільшого банку штату Алабама, подешевшали на 12% після падіння ціни на 21% в понеділок. Аналітики Citigroup знизили рекомендації для акцій банку до "продавати" з "тримати", відзначивши, що поточний рівень вартості не відповідає базовим показникам Regions.
Індекс S&P 500 Banks знизився за підсумками торгів на 3,1%. Аналітик Oppenheimer Мередіт Уітні знизила прогнози прибутків для американських банків, відзначивши, що ціни на житло можуть впасти ще на 25%, а план уряду з подолання фінансової кризи дає "лише невелику надію на можливе зміцнення фундаментальних факторів у найближчій або середньостроковій перспективі".
Ціна паперів Bank of America зменшилася за підсумками торгів на 2,5% - до $33,3.
Акції General Electric подешевшали на $1,2 - до $24,95. Експерти Merrill погіршили рекомендацію для паперів компанії, заявивши, що її підрозділ GE Capital зіткнеться зі "зростаючим тиском". Аналітики також знизили прогноз прибутку компанії на 2009 та 2010 роки.
Котирування акцій енергетичних і гірничодобувних компаній впали за підсумками торгів на тлі зниження вартості нафти та металів. Ціна паперів ConocoPhillips опустилася на $3,14 - до $74,58, Newmont Mining - на $1,66, до $42,77.
Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять акції нафтових компаній, втратив 2,9%, гірничодобувних компаній - 3,2%.
Нафта подешевшала у вівторок вперше за тиждень, на $2,76 - до $106,61 за барель. Вартість міді опустилася на максимальну за два тижні величину, ціна золота впала нижче $900 за унцію.
Папери транспортних компаній подорожчали слідом за зниженням вартості палива. Акції Southwest Airlines виросли в ціні на 47 центів - до $15,23, Union Pacific - на 87 центів, до $73,73.
Індекс Dow Jones Industrial Average впав до закриття ринку у вівторок на 161,52 пункту (1,47%) - до 10854,17 пункту.
Standard & Poor's 500 знизився на 18,87 пункту (1,56%), склавши 1188,22 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 25,65 пункту (1,18%) - до 2153,33 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас