Україна почала імпорт електроенергії з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почала імпорт електроенергії з Росії

Енергетика
426
Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" з 15 вересня ц.р. почало комерційний імпорт електроенергії з Російської Федерації. Про це повідомив прес-секретар міністра палива та енергетики Фент Ді.
За його словами, обсяги поставок електроенергії, визначені в контракті з контрагентом з російської сторони ВАТ "Інтер РАО ЄС", становлять 500 Мвт. Вартість електроенергії, закріплена контрактом, не розголошується.
Однак, як відзначив прес-секретар, російська електроенергія експортується за цінами на 12% нижчими від сформованих на Оптовому ринку електроенергії України.
Фент Ді пояснив, що рішення про початок імпорту прийнято у зв'язку з відставанням у графіках нагромадження вугілля на складах ТЕС у зв'язку з позаплановим ремонтом енергоблоку №2 Хмельницької АЕС, а також недопоставками вугільної продукції генкомпаніям держпідприємством "Вугілля України".
Прес-секретар не уточнив термін дії контракту, відзначивши при цьому, що імпорт електроенергії із РФ буде здійснюватися до вирівнювання ситуації з нагромадженням вугілля генкомпаніями. "Будемо імпортувати, поки не збалансуємося", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас