EUR/USD відреагував зростанням на 400 пунктів за один день на план Полсона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EUR/USD відреагував зростанням на 400 пунктів за один день на план Полсона

Фондовий ринок
510
Ринок негативно розцінив план Полсона з порятунку фінансового сектора США та відреагував негайно: долар знизився проти євро більш ніж на 400 пунктів за вчорашній день, індекс Dow Jones Industrial Average закрився зі зниженням на 372 пунктів, ціна на нафту злетіла більш ніж на $ 30 за два дні. Інвестори негативно поставилися до плану секретаря Казначейства США Генрі Полсона про виділення $700 млрд. для викупу безнадійних активів фінансових компаній, тому що передбачувані дії тільки збільшать внутрішній борг країни. Сьогодні чекаємо на виступ глави ФРС Бернанке, глави Казначейства Полсона та глави SEC К.Кокс на тему фінансової кризи.
Ринки побоюються, що план Полсона буде прийнятий Конгресом. Якщо реакція на пропозицію здійснення такого плану була настільки масштабною, чого ж очікувати, якщо уряд прийме схему порятунку фінансових інститутів, що обійдеться американським громадянам в $700 млрд? Напередодні новин щодо подальших дій, ринки високоволатильні. Поки ринок не одержить підтвердження про те, що влада відмовилася від прийняття такого ризикованого плану, ніхто не буде купувати долари.
Вранці були опубліковані індекси ділової активності в сфері послуг і промисловості Німеччини, які обидва виявилися значно нижчими за очікування. Однак, євро майже не відреагував на ці дані, що говорить про те, що в парі EUR/USD котируваннями управляє ведмежий настрій щодо долара.
Захарова Дарина
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас