Індекси в США впали на 3-4% на побоюваннях, що план Мінфіну не запобіжить рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали на 3-4% на побоюваннях, що план Мінфіну не запобіжить рецесії

Фондовий ринок
80
Американські фондові індекси впали за підсумками торгів у понеділок слідом за акціями банків, роздрібних і технологічних компаній.
Причиною цього, як повідомило агентство Bloomberg, став злет вартості нафти на 16%, а також спекуляції інвесторів, що план міністерства фінансів з вилучення "поганих боргів" не зможе запобігти рецесії.
Індекс Dow Jones Industrial Average впав за підсумками торгів у понеділок на 372,75 пункту (3,27%) - до 11015,69 пункту.
Standard & Poor's 500 звалився на 47,99 пункту (3,82%), склавши 1207,09 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite знизилося на 94,92 пункту (4,17%) - до 2178,98 пункту.
Котирування акцій Region Financial Corp., найбільшого банку Алабами, впали на 21%, Marshall & Ilsley Corp. і Huntington Bancshares - на 23%. Аналітики JPMorgan Chase & Co. і Merrill Lynch & Co. рекомендували продавати акції банків середнього розміру на побоюваннях, що дані фінансові інститути не отримають негайної допомоги від Міністерства фінансів США, що може привести до списання їхніх активів.
Ціна акції великих банків також знижується після зростання минулого тижня. Папери Citigroup подешевшали на 3,1%, JPMorgan - на 13%, Morgan Stanley - на 12 центів - до $27,09.
"Акції фінкомпаній однаково продаються, незважаючи на значне зростання минулого тижня, тому що ніяких фундаментальниї змін не відбулися", - відзначає Джеффрі Саут з Raymond James & Associates.
Папери D.R. Horton Inc., найбільшої будівельної компанії США, впали в ціні на 17% на очікуваннях, що програма порятунку фінансового сектора, прийнята урядом США, не зможе негайно зупинити падіння цін на житло.
Цінні Папери General Motors Corp. подешевшали за підсумками торгів на 11% після повідомлення про те, що компанія має намір залучити $3,5 млрд, що залишилися, з раніше наданої кредитної лінії.
Котирування акцій Apple Inc. і Cisco Systems Inc. впали на 7% і 4,7% відповідно, після того як аналітики Morgan Stanley знизили прогноз прибутку технологічних компаній в 2009 році.
Підвищення цін на енергоносії негативно відобразилося на вартості паперів рітейлерів, авіаперевізників та автомобілебудівників. Через різке зростання цін на нафту акції Ford Motor Co., другого за величиною автомобілебудівника США, подешевшали на 6,4%, UAL Corp. - на 11%, Macy's Inc. - на 7,7% й Home Depot - на 6,4%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас