Алмаз вагою 478 карат знайдений в Лесото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алмаз вагою 478 карат знайдений в Лесото

Банківські метали
339
Алмаз вагою 478 карат, знайдений в королівстві Лесото, може стати після огранювання одним із найбільших у світі діамантів.
Дорогоцінний камінь був виявлений робітниками рудника Летсенг, одного із найбагатших рудників у світі. Саме тут були виявлені 20 найбільших алмазів. Рудник на 70% належить британській компанії Gem Diamonds, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство France Press.
У невідшліфованому вигляді алмаз посідає двадцяте місце за розміром і може стати одним із найбільших у світі, хоча після огранювання його вага може зменшитися до 150 каратів. Вартість такого каменю може скласти більше 12 млн доларів.
"Попереднє дослідження цього незвичайного каменю показало, що після огранювання він поб'є рекорди з найкращого кольору і прозорості", - сказав представник Gem Diamonds Кліффорд Ельфік.
Найбільшим у світі алмазом вважається виявлений у Південній Африці в 1905 році Куллінан вагою 3106 карат. З нього було зроблено більше 100 діамантів, найбільші з яких прикрасили Королівський скіпетр і Корону Британської імперії.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас