У 2015 році Україна буде виробляти власне ядерне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2015 році Україна буде виробляти власне ядерне паливо

Енергетика
276
Україна має намір в 2015 році ввести в експлуатацію завод з фабрикації ядерного палива для атомних електростанцій (АЕС), повідомив міністр палива та енергетики України Юрій Продан під час відвідування Хмельницької АЕС у п'ятницю.
"Наше завдання - до 2015 року забезпечити АЕС України паливом власного виробництва", - сказав голова Мінпаливенерго на прес-конференції після наради, присвяченої добудовуванню третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС, а також позаплановому ремонту другого блоку.
Крім того, Україна, за його словами, в 2015 році планує довести видобуток урану на Новокостянтинівському родовищі уранових руд (Кіровоградська обл.) до проектного значення - 1,5 тисячі тонн на рік.
Ю.Продан підкреслив, що в проекті закону про державний бюджет України на 2009 рік уряд передбачив чотириразове збільшення витрат на розвиток елементів ядерно-паливного циклу.
Як уточнила директор департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Мінпаливенерго Наталя Шумкова, на фінансування відповідних заходів у законопроекті передбачено більше 1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас