Азіатські акції йдуть вгору після рекордного зниження за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції йдуть вгору після рекордного зниження за 3 роки

Фондовий ринок
67
Азіатські акції, насамперед папери фінансових компаній, злетіли в п'ятницю на новинах зі США, де влада готовить серію радикальних заходів щодо підтримки фінансової системи, повідомляє агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific пішов у п'ятницю вгору на 3,9%. Всі відкриті для торгівлі ринки регіону ростуть, в тому числі японський Nikkei 225 додав 3,3%, корейський Kospi - 4,7%.
Китайський CSI 300 підскочив з початку торгів на 9,3%, список лідерів зростання очолив Bank of China Ltd. (10%) на новинах про скасування податку на операції з акціями та планах уряду з придбання акцій трьох найбільших банків країни. Експерти сподіваються, що ці заходи спричинять подальше збільшення вартості акцій на 10-20%.
Міністр фінансів США Генрі Полсон і глава американського центробанку Бен Бернанке пообіцяли в четвер розробити за вихідні низку заходів щодо подолання кризи на кредитному ринку, починаючи з іпотечного кредитування.
"Зростаюча рішучість з подолання проблем дозволяє сподіватися на зміцнення цін на акції. У такій ситуації люди починають купувати акції", - заявив глава відділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors Шейн Олівер.
Австралійський інвестбанк Macquarie після декількох днів падіння злетів більш ніж на 38%. Другий за величиною банк Японії Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. виріс на 11%, найбільший банк Австралії за обсягом активів National Australian Bank - на 13%. Котирування паперів провідного банку Південної Кореї Kookmin Bank піднялися на 7,1%.
Японський центробанк погодився в четвер виділити $60 млрд для кредитування японських і закордонних фінансових компаній, щоб вирішити проблему недостачі коштів на ринку МБК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас