Експерти: Банки не будуть видавати іпотечні кредити без початкових внесків до 2012 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Банки не будуть видавати іпотечні кредити без початкових внесків до 2012 р.

Кредит&Депозит
661
Банки не будуть видавати іпотечні кредити на покупку житла без початкових внесків протягом найближчих трьох років, за винятком спеціальних пропозицій з підвищеною ставкою для особливих клієнтів або кредитів, по яких можна оформити додаткову заставу, повідомляється в прес-релізі компанії "Простобанк Консалтинг" (Київ) з посиланням на експертів банківського ринку.
"Банки більше не пропонують кредити на покупку житла без початкового внеску. Останнім з 50-ти найбільших банків України відмовився від такої послуги ВТБ Банк (Київ). Експерти вважають, що найближчі три роки кредитувати без авансів банки не будуть. Виняток становлять тільки спеціальні пропозиції з підвищеною ставкою для особливих клієнтів або кредити, по яких можна оформити додаткову заставу", - говориться в прес-релізі.
При цьому, як говориться в повідомленні з посиланням на аналітиків ринку, з огляду на світову фінансову кризу, зменшення початкового внеску по іпотечних кредитах відбудеться не раніше середини 2009 року.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", за останні два тижні три банки підняли суму початкового внеску, зокрема, Правекс-Банк та Укргазбанк - з 15% до 20%, Унікредит Банк - з 20% до 30%, два банки - опустили (Кредитпромбанк і Морський транспортний банк - з 25% до 20%).
Відповідно до повідомлення, середнє значення початкового внеску по іпотечних кредитах по ринку в цілому становить 19%.
Як відзначає прес-служба компанії з посиланням на директора Олександра Сєдих, "хоча на перший погляд безавансові позики є більш цікавими для позичальника за рахунок більшої доступності, кредитування із внеском дозволяє позичальникові заощадити на платежах банку в середньому $250-350 щомісяця".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас