Паніка притихла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паніка притихла

Фондовий ринок
310
В середу падіння на ПФТС призупинилося на тлі короткого перепочинку на світових фондових ринках. Паніки і безперервних продажів на ринку не спостерігалося, на відміну від понеділка-вівторка, і ринок не закривався у зв'язку з падінням котирувань. Незважаючи на те що деякі акції були в мінусі, індекс до кінця торговельної сесії виріс на 1,08% - до рівня 355,34 індексного пункту.
"Це пішло за рішенням Федеральної резервної системи (ФРС) втрутитися в ситуацію: Центральний банк, пішовши на безпрецедентний крок, надав найбільшій світовій страховій компанії AIG кредит на $85 млрд. в обмін на одержання державою 79,9% її акцій", - відзначають аналітики компанії "Финаста".
За словами Станіслава Картавих, аналітика Foyil Securities, очевидних позитивних новин у середу не було, однак значне падіння в понеділок-вівторок створили сприятливі умови для покупок, що в підсумку підтримало ринок. Серед лідерів зростання опинилися "Запоріжсталь" (+21,4%), Крюківський вагонобудівний завод (+21,1%) і "Донбасенерго" (+16%). Втрати спостерігалися в акціях "Київенерго" (-8,6%), Стаханівського вагонобудівного заводу (-5,4%) і "Львівобленерго" (-4,4%).
"Банки показали гарне зростання - "Райффайзен Банк Аваль" відкоригувався вгору на 5,7%, Укрсоцбанк відскочив на 11,4%,- відзначає аналітик Foyil Securities.- В індексному кошику найбільше зростання показав Авдіївський коксохім (+22%), інтерес до якого відновився після тривалого ігнорування відмінних результатів компанії за перше півріччя 2008 р.".
На думку експертів, сьогодні увага інвесторів буде, як звичайно, зосереджена на американському ринку чекаючи новин про нові потрясіння фінансових компаній. "Іноземні інвестори, переважно, будуть зайняті проблемами на глобальних ліквідних ринках", - стверджує Анастасія Назаренко, брокер інвестиційної компанії "Конкорд Капітал". Однак якщо негативне тло буде помірним, ПФТС може зрости або впасти незначно.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас