Азіатські акції біля 3-річного мінімуму, акції Macquarie впали на 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції біля 3-річного мінімуму, акції Macquarie впали на 18%

Фондовий ринок
76
Азіатські акції продовжують у четвер падіння через побоювання з приводу долі фінансових компаній, які опинилися під негативним впливом наслідків світової кризи, повідомляє агентство Bloomberg.
Австралійський інвестбанк Macquarie звалився на 18% після рекордного за весь час зниження цін акцій Goldman Sachs і Morgan Stanley.
Індекс MSCI Asia знизився на 3,5%, японський Nikkei 225 - на 3,2%. Гонконгський індекс Hang Seng впав на 4,9%; знижуються фондові індекси Південної Кореї, Австралії та Китаю.
"Впевненість інвесторів похитнулася, - заявив головний експерт з інвестицій Надер Наеймі австралійської AMP Capital Investors. - Ринок стурбований можливим "ефектом доміно" у фінансовому секторі, і ніхто не знає, яка компанія стане наступною жертвою кризи".
Світовий ринок втратив понад $19 трлн сукупної вартості акцій з 31 жовтня минулого року, ринок житлової нерухомості США переживає найгірший спад з часів Великої депресії, а фінансова криза сповільнює розвиток світової економіки. На цьому тижні інвестиційний банк Lehman Brothers Holdings Inc. заявив про своє банкрутство, а American International Group Inc. була взята під контроль урядом США.
Фондовий ринок США в середу обвалився до трирічного мінімуму, індекс S&P 500 впав на 4,7%, це падіння не безсумнівно позначилося на фінансових компаніях всього світу.
Друга за величиною інвестиційна компанія Австралії Babcock & Brown Ltd. втратила 24% вартості акцій, всього за цей рік її папери втратили в ціні 97% - рекордне значення після Fannie Mae і Freddie Mac.
Акції третього за величиною банку Японії Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. подешевшали на 7,4%. Котирування паперів найбільшого кредитного банку Південної Кореї Kookmin Bank знизилися на 6,9%.
Індекси японської Sony Corp. впали на рекордне значення з липня 2003 року - 9,5% в результаті зниження інвестиційних рейтингів компанії з боку Goldman Sachs Group Inc.
У зв'язку з безпрецедентним за останні 26 років зростанням цін на золото та підвищенням цін на срібло в середу вартість акцій Newcrest Mining Ltd., найбільшої золотодобувної компанії Австралії, підскочила на 11%. Lihir Gold Ltd. показала зростання на 13%. Котирування паперів найбільшого золотовидобувника Китаю за ринковою вартістю злетіли на 14%.
Триває падіння акцій Inner Mongolia Yili Industrial Group Co. Bright (на 10%) і Dairy & Food Co. (на 6,4%) - з'ясувалося, що обидві компанії виробляли порошкове молоко, у тому числі дитячі молочні суміші, з додаванням небезпечного для здоров'я речовини меламіну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас