Нафтогаз почав обіцяну реструктуризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз почав обіцяну реструктуризацію

Енергетика
244
НАК Нафтогаз України робить перші кроки в рамках своєї реструктуризації. Учора Мінпаливенерго схвалило ліквідацію приналежної Нафтогазу компанії Чорноморнафтогаз і передачу її активів дочці НАК - Укргазвидобування.
Це допоможе знизити витрати і поліпшити управління компанією, упевнені у відомстві. Але, на думку учасників ринку, ініціатива міністерства також знизить можливості із залучення інвестицій у розробку Чорноморського шельфу по договорах про спільну діяльність - Укргазвидобування не може самостійно залучати інвесторів.
Наприкінці минулого тижня уряд оприлюднив постанову, у якій доручив Мінпаливенерго і Нафтогазу вжити заходів щодо оптимізації і спрощення організаційної структури НАК.
У Нафтогазі в такий спосіб планували знизити статус голів дочірніх підприємств і скоротити число їх заступників. Крім того, монополія одержала можливість краще контролювати фінансові потоки своїх дочок.
Реструктуризація почнеться з Державного акціонерного товариства (ДАТ) Чорноморнафтогаз (на 100% належить Нафтогазу). Учора голова Мінпаливенерго Юрій Продан під час засідання колегії міністерства запропонував ліквідувати підприємство і передати його активи Укргазвидобуванню.
При цьому Чорноморнафтогаз дотепер не зміг залучити необхідні інвестиції для розробки родовищ на шельфі Чорного та Азовського морів, тому його потрібно ліквідувати, пояснив пан Продан.
Питання про ліквідацію Чорноморнафтогазу ще повинен схвалити Нафтогаз, після чого його розглянуть на засіданні Кабміну. Після остаточного затвердження зміни структури компанії всі її активи перейдуть Укргазвидобуванню.
ДАТ Чорноморнафтогаз займається видобутком нафти і газу на шельфі Чорного та Азовського морів, експлуатує вісім родовищ. Обсяг видобутку природного газу в 2007 році - 1,26 млрд кубометрів, нафти і газоконденсату - 77 тис. т.
Як повідомлялося 12 вересня, НАК Нафтогаз України підсилює контроль над своїми дочірніми підприємствами.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас