Газпром, Роснафта і ЛУКОЙЛ не планують змінювати бізнес-плани через світову фінкризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром, Роснафта і ЛУКОЙЛ не планують змінювати бізнес-плани через світову фінкризу

Енергетика
168
"Газпром", "Роснафта" і "ЛУКОЙЛ" не бачать приводів для занепокоєння і не мають наміру вносити зміни у свої бізнес-проекти у зв'язку із черговим витком світової фінансової кризи. Про це керівники компаній російського ПЕК заявили в кулуарах двосторонньої комісії високого рівня, що працює у Венесуелі.
Російську частину комісії очолює віце-прем'єр Ігор Сечин, що прибув у Каракас із робочим візитом.
"Ми стикаємося із системною фінансовою кризою, коріння якої лежить не в Росії, а на Заході", - заявив журналістам заступник голови правління "Газпрому", гендиректор "Газпромекспорту" Олександр Медведєв.
За його словами, "це факт, звичайно, неприємний, але те падіння (курсу акцій), з яким зіткнулися "Газпром" та інші російські компанії, не є відбиттям якихось наших фундаментальних показників. Тому, як тільки кризові явища залишаться позаду, думаю, "Газпром" негайно опиниться в числі лідерів позитивного тренда", - сказав О.Медведєв.
У свою чергу, голова "Роснафти" Сергій Богданчиков заявив, що "нафтова промисловість має істотну відмінність від більшості індустрій світу, будучи пов'язана з довгостроковим плануванням, що опирається на розрахунки, пов'язані з усім життям родовища, тобто, як правило, на 50-60 років".
"Точно такий же підхід у нас до бізнес-проектів на території Венесуели. Нам однаково, чи падають сьогодні котирування чи ростуть, ми закладаємо в розрахунки консервативні ціни", - сказав С.Богданчиков.
За його словами, у проект стратегії розвитку "Роснафти" до 2020 року ціни закладалися на рівні 60 доларів за барель.
"Тому якісь кон'юнктурні тимчасові речі не можуть вплинути на бізнес-плани серйозних компаній, які приходять туди, де є запаси, де затребуваний їхній досвід, уміння працювати, уміння інвестувати і домагатися результату", - сказав С.Богданчиков.
Зі свого боку, віце-президент нафтової компанії "ЛУКОЙЛ", голова "ЛУКОЙЛ оверсіз" Андрій Кузяєв відмітив, що "увесь світ падає, але нашого внеску в це точно нема, тому особливих проблем у нас немає - життя триває".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас