Іпотечної кризи, що загрожує Росії, ще можна уникнути — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечної кризи, що загрожує Росії, ще можна уникнути

Кредит&Депозит
556
Високопоставлені чиновники всерйоз заговорили про навислу над російською економікою кризу. Зокрема, президент РСПП, Олександр Шохін підтримав ініціативу Мінфіну щодо створення Фонду Національного добробуту. ФНБ буде управляти фінансами так, щоб господарюючі суб'єкти і фінансові структури не були урізані у фінансуванні.
У нинішніх умовах подорожчання кредитів, бізнесу стає усе важче шукати гроші на розвиток. Основним завданням ФНБ на найближчий час повинно стати компенсування нестачі ліквідності.
"Ініціатива правильна - добре, що Мінфін прийшов до цього. Однак за цим заходом стоять, у першу чергу, державні інтереси. ФНБ, насамперед, дозволить державі у випадку дефолтів купувати бізнес" - вважає Наталя Кирпиченко, генеральний директор ГК "Мультиброкер".
На тлі цих заходів дивно виглядає ринок нерухомості, на якому продовжує головувати іпотека. Незважаючи на високу ймовірність повторення західної моделі іпотечної кризи, триває активна пропаганда іпотеки як єдиного способу придбання житла.
"Придбання житла у власність приведе до множинних дефолтів населення. Зараз ще можна виправити ситуацію, звернувшись не тільки до іпотеки, але й до орендного житла", - резюмує Наталя Кирпиченко.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас