Російський фондовий ринок знову падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський фондовий ринок знову падає

Фондовий ринок
355
Значення індексу ММВБ опустилося нижче позначки 1000 пунктів. На 11:20 мск індекс опинився на позначці 995,69 пункту, що на 6,72% нижче від рівня закриття торгів напередодні. Індекс РТС опустився нижче 1200 пунктів. На 11:57 значення індексу опинилося на позначці 1998,27 пункту, що на 6,21% нижче від рівня закриття торгів напередодні, 15 вересня.
Події на російських майданчиках не стали сюрпризом для експертів. Так, головний аналітик УК "Паллада Есет Менеджмент" Євгенія Канахіна відзначає, що зниження котирувань зафіксоване як у США, так й у країнах Азії, що повернулися до роботи після вихідного в понеділок. Китайському ринку не допомогло навіть рішення ЦБ КНР знизити процентні ставки.
Основна надія ринків зараз на ФРС США, що може ухвалити рішення щодо зниження процентної ставки, що надасть нехай і тимчасову, але підтримку ринкам у непростий момент. Темпи інфляції в США скоротилися, про що свідчить статистика, що виходить. Сьогодні будуть опубліковані дані щодо інфляції за серпень, однак зараз статистика не має сильного впливу на розрахунки і поведінку інвесторів, але може побічно виступити фактором, що виправдовує рішення ФРС.
Відзначимо, що рішення щодо ставок буде оголошено набагато пізніше від закриття торгів у Росії - о 22:15, після чого голова ФРС виступить із коментарями, які також будуть мати вплив на рух ринку.
Корекцію в другій половині дня очікує віце-президент ІК "Трійка-діалог" Ігор Прохаєв. За його словами, це пов'язано із запланованою публікацією звітності Goldman Sachs. За словами експерта, Goldman Sachs - один з небагатьох банків, що виграв на кризі у США і зайняв правильну позицію. Тому звітність у цілому може підтримати акції фінансового сектора.
Аналітик ГК "АЛОР" Анна Люканова відмітила, що після ранкового гепа вниз і досягнення нових річних мінімумів у російського ринку є шанс на "відскок" усередині дня. Стримуючим фактором стане очікування важливої макроекономічної статистики по США, а також звітність Goldman Sachs. Ризик різкої зміни настроїв є й у спекулянтів, що переважають на ринку, їм потрібно діяти досить обережно, оскільки волатильність буде високою і до яких результатів у підсумку приведе - сказати складно. Після закриття російських торгів Федеральна резервна система США оголосить рішення щодо ставки. У багатьох учасників ринку є надія на зниження ставки, на ринку з'явилися чутки про її зниження до нульової позначки, що, безсумнівно, підтримає світові фондові ринки, сказала Люканова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас