Вартість цукру досягне найвищої позначки за 24 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість цукру досягне найвищої позначки за 24 роки

Аграрний ринок
692
Вартість цукру в наступному маркетинговому році досягне найвищої позначки за 24 роки через те, що попит перевищив виробництво вперше з 2006 року, повідомляє агентство Bloomberg.
Маркетинговий рік почнеться 1 жовтня 2008 року і закінчиться 30 вересня 2009 року.
Індія, другий за розміром у світі постачальник цукру, знизить виробництво на 16% у наступному році через переорієнтування на посів більш вигідних з економічної точки зору сільськогосподарських культур. Бразилія, провідний постачальник цукру на світовому ринку, має намір використати 57% урожаю цукровмісних культур для виробництва етилового спирту цього року проти 54% у минулому. Виробництво цукру в Європі знизиться на 15% через введені в 2004 році квоти на експорт.
"Фундамент для зростання ринку на даний момент кращий, ніж був дванадцять місяців тому, а ринкова вартість найкраща за останні три сезони", - відзначає старший економіст International Sugar Organization Сергій Гудошников.
Зниження попиту на сировину, починаючи з алюмінію і закінчуючи нафтою, може зробити цукор одним із найстабільніших продуктів навіть на тлі уповільнення темпів економічного зростання. Ціна цукру не стрибає навіть у країнах, що розвиваються, через те, що люди споживають усе більше солодкого в Індії та Китаї, що є провідними споживачами на світовому ринку.
Згідно із прогнозом аналітика Lausanne Джонатана Кінсмена, ціна ф'ючерсів на цукор на торгах на біржі ICE Futures U.S. у наступному році може вирости на 28% - до 18 центів за фунт.
На поточних торгах у Нью-Йорку ціна цукру становить 14 центів за фунт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас