Ринок почав копати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок почав копати

Фондовий ринок
191
Минулий тиждень ознаменувався черговим драматичним обвалом ринку, що нагадував вже не панічну втечу, а тотальну капітуляцію.
"Ми спостерігали повний розпродаж, це був вже, скоріше, не "sell off", а "sell everything",- говорить управляючий портфелем Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко.- В четвер на ПФТС знову двічі зупинялися торги, однак це якось особливо не вберегло ринок від провалу, а невелике зростання у п'ятницю було технічним відскоком".
Зростання ринку за підсумками першої торговельної сесії в понеділок склало 3,29% на заяві американського уряду про підтримку іпотечних компаній Freddie Mac й Fannie Mae. "На цій торговельній сесії закінчилися спроби ринку відіграти падіння, в інші дні український ринок акцій прагнув намацати дно", - уточнює брокер ІК Concorde Capital Анастасія Назаренко.
За словами Сергія Уткіна, директори з управління активами КУА "ПІО Глобал Україна", падіння спричиняли новини про проблеми у фінансовому секторі Америки. "Зокрема, план виходу з кризи одного з найстаріших американських банків Lehman Brothers не надихнув акціонерів, і, відповідно, ця новина негативно вплинула на рухи фондових майданчиків США,- відзначив він. - Що стосується Європи, то її індикатори рухали вниз макроекономічні новини - зокрема, інфляція. Єдина позитивна тенденція - загальносвітове зниження ціни на нафту".
За словами гравців ринку, більше за всіх постраждали акції металургійних компаній, а також машинобудівних підприємств, у першу чергу вагонобудівників, особливо після появи інформації про можливу відмову Росії від продукції українських виробників вагонів.
"Найменший негатив штовхає ринок у прірву, і не видно консолідуючого фактору, що надалі може підштовхнути ринок вгору, - говорить Олексій Дударенко. - Український ринок зараз один з найдешевших серед тих, що розвиваються, але навіть це на даний момент не виступає консолідуючим фактором. Крім того, зараз на ринку помітний гострий дефіцит ліквідності, що, з огляду на відсутність попиту з боку інвесторів, ще сильніше штовхає брокерів до продажів".
У той же час, на думку експерта, ринок, найімовірніше, продовжить рух вниз. "Те, що ринок досягне позначки 400 пунктів вже в найближчі дні - це очевидно, з огляду на той факт, як легко були пройдені позначки 500 і 450",- говорять на ринку.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас