Голова "Нафтогазу України" спростував інформацію про створення газотранспортної системи консорціуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова "Нафтогазу України" спростував інформацію про створення газотранспортної системи консорціуму

Енергетика
130
Голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина категорично спростував інформацію низки ЗМІ про те, що "Газпром" запропонував Україні повернутися до ідеї передачі української газотранспортної системи в управління міжнародному газотранспортному консорціуму.
Про це він заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня", коментуючи свою зустріч із головою "Газпрому" Олексієм Міллером і головою правління Deutsche Bank AG Йозефом Акерманном, що відбулася в четвер, 11 вересня, у Франкфурті-на-Майні.
"Ні про який консорціум мова на переговорах не йшла. Під час зустрічі обговорювалося надання Deutsche Bank "Нафтогазу" кредиту для фінансування виробничих програм нашої компанії", - заявив О.Дубина.
Він відзначив, що протокол про кредит був підписаний ще в 2005 році, однак з обсягів EUR2 млрд були отримані лише два транші по EUR300 млн і лінія була заморожена.
"Зараз ми перебуваємо на фінальному етапі пророблення поновлення кредиту", - підкреслив О.Дубина.
Він також повідомив, що присутність на зустрічі голови "Газпрому" Олексія Міллера була викликана необхідністю підтвердження наміру "Газпрому" прокачати в 2009 році через Україну в Європу не менше 120 млрд. куб. м газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас