Економіка РФ не постраждає від падіння ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка РФ не постраждає від падіння ціни на нафту

Енергетика
332
За словами першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова, навіть якщо ціни на нафту продовжать знижуватися, це не принесе відчутних наслідків для економіки Російської Федерації.
"Запас міцності в нас високий. І навіть якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо міцно стояти на ногах", - сказав Шувалов у вечірньому недільному ефірі телеканалу НТВ.
Російський віце-прем'єр також не став заперечувати, що російські банки зазнають труднощів з ліквідністю у зв'язку з відтоком капіталу з Росії. За його словами, через світову фінансову кризу компаніям нелегко стало позичати гроші за кордоном.
"Ми давно говорили, що нам варто було б мати більші банки, більш серйозні установи", - висловився Шувалов за консолідацію російського банківського сектора.
На його думку, об'єднання банків повинно відбуватися в спокійній обстановці, при обопільній вигоді партнерів. "Ми такі процеси будемо підтримувати. Це правильні процеси", - відзначив віце-прем'єр РФ.
Перший віце-прем'єр пояснив, відповідаючи на запитання про політику РФ відносно Світової організації торгівлі (СОТ), що стратегічна мета на приєднання до СОТ залишається.
Як повідомлялося, 9 вересня ціни на нафту марки Brent на закритті Лондонської біржі вперше за п'ять останніх місяців опустилися нижче позначки 100 доларів за барель.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас